مقالات

رکوردهای جهانی در مورد حل کرن پازل

رکوردهای جهانی در مورد حل کرن پازل

پازل، جورچین یا معما نوعی سرگرمی است که نبوغ و استعداد فکری یک شخص را به چالش می‎کشد و شامل هر نوع معمای سرگرم‌کننده است.

در پازل، فرد قطعات تصویری به‌هم‌ریخته را به طور صحیح در کنار هم می‌چیند و تصویر درست نهایی را ایجاد می‌کند. قطعات پازل از یک تصویر اولیه برش خورده‎اند و در اضلاع خود دارای فرورفتگی و برآمدگی هستند. پازل‎ها انواع متفاوتی دارند از جمله پازل اعداد، پازل واژه‎ها، پازل روابط و پازل منطقی. به طور معمول جنس پازل از مقوایی است که تصویری باکیفیت بر روی خود دارد ولی پازل‎های فومی، لاکی، پلاستیکی، رابری، چوبی و فلزی نیز موجود هستند. در ادامه به معرفی انواع پازل‎ها و صاحبان رکوردهای حل کردن پازل می‌پردازیم.

تاریخچه پازل

جان اسپیلزبری قلم‎زن و حکاک اهل لندن، اولین پازل‎ را در سال 1760 ساخت. البته پازل ساخته شده توسط جان اسپیلزبری، ابزاری برای آموزش بوده است نه سرگرمی. از اواخر قرن 18 کارخانه‎های تولید اسباب‌بازی به این فکر افتادند که به جای پازل‎های چوبی، پازل‎ها را از جنس مقوای فشرده بسازند. در ابتدا پازل‎ مخصوص کودکان بود اما با گذشت زمان، ساخت پازل‎های بزرگسالان نیز در دستور کار کارخانه‎های تولیدی قرار گرفت.

جنس پازل از چیست؟

در ابتدا پازل‎ها معمولاً از جنس چوب بودند اما استفاده از چوب در فرایند تولید پازل سخت و زمان‎بر بوده و هزینه زیادی نیز دارد. به همین دلیل امروزه تصاویر پازل روی مقوا و کاغذ مخصوص این کار چاپ می‌شود که تولید آن را سریع‎تر، ساده‎تر و ارزان‎تر می‌کند. بعد از اینکه تصویر چاپی روی صفحات قرار گرفت، صفحاتی از جنس استیل با شکل‎های گوناگون روی صفحه تصویر قرار می‌گیرد و با ایجاد برش‎هایی روی آن‎ها قطعات مختلف پازل را می‌سازند.

تعداد قطعات پازل‎ها چقدر است؟

پازل‎ها در اندازه‎های متنوعی تولید می‌شوند. تعداد قطعات پازل‎ها معمولاً 500 تکه، 1000 تکه، 2000 تکه و بیش‌تر هم هستند که پازل‎های 1000 تکه‎ای معمول‎تر و محبوب‎تر از بقیه آنان است. تعداد قطعات پازل‎های کودکان معمولاً 4 تا 9 تکه‎ای هستند و اندازه‎های آنها بزرگ‎تر است تا خطر خفگی نداشته باشند. برای اینکه پازل‎های کودکان دوام بیش‎تری داشته باشد، آن‎ها را از چوب یا پلاستیک می‌سازند. پازل‎های کوچک رده بزرگسال حدود 300 تا 700 قطعه دارند ولی پازل‎های بزرگ‎تر تا 40 هزار قطعه نیز می‌توانند باشند.

جالب است بدانید بزرگ‌ترین پازل ساخته شده در جهان که به نام شرکت کداک است، حدود 51300 قطعه دارد! این پازل در اصل 27 پکیج جداگانه پازل است که هرکدام از آن‎ها 1900 قطعه دارند و در نهایت با اتصال آنها به یکدیگر شاهد تصویری 51300 قطعه‎ای از بهترین مناظر طبیعی جهان خواهیم بود.

تعداد تکه مناسب پازل برای هر رده سنی:

  • 2 الی 20 تکه برای زیر سه سال
  • 24 الی 30 تکه برای بالای سه سال
  • 100 تکه برای پنج سال به بالا
  • 260 تکه برای هشت سال به بالا
  • 1000 تکه به بالا برای سنین دوازده سال

انواع پازل

انواع پازلپازل‎ها دارای انواع و اقسام گوناگونی هستند، بعضی از آنها دوبعدی و بعضی دیگر سه‌بعدی هستند. پازل دوبعدی همان پازل معمولی است که روی مقوا سوار شده است و دارای تکه‎های زیاد است. پازل‎های سه‌بعدی غالباً برای یک شیء یا مکانی خاص هستند و جنس آن‎ها از چوب و فلز است.

بعضی از پازل‎ها دورویه هستند، یعنی هم تصویری در سمت پشت و هم تصویری روی آن‎ها وجود دارد و فرد هر طرفی که خودش می‌خواهد را می‌سازد. سختی حل این نوع پازل این است که فرد نمی‌داند کدام قطعه متعلق به کدام روی پازل است.

پازل‎ها به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

جورچینی

در تعداد مختلفی عرضه می‌شوند و فقط کافی است قطعات را با توجه به تناسب شکلی آن‎ها در کنار هم قرار داد تا تصویر نهایی ایجاد شود.

مکعبی

پازل‎های مکعبی معمولاً ساده‎ترین نوع پازل‎ها هستند که تعداد تکه‎های آن کم است و بیش‌تر مناسب کودکان 4 تا 6 سال است.

جای‌گذاری شونده

درجه سختی این نوع پازل‎ها گوناگون است و دارای صفحه‎ای مخصوص برای قراردادن تکه‎های پازل هستند و تنها کاری که شخص باید انجام دهد انتخاب درست قطعات و قراردادن آن‎ها در جای صحیح خود بر روی برد بازی است.

پازل مناسب کودکان

پازل از مهم‎ترین بزار آموزشی در مراحل پیش از دبستان و دبستان است که باید در فرم‎ها و شکل‎های مختلف آن را تهیه کرد و در اختیار کودک قرار داد. جنس این پازل‎ها معمولاً از جنس‎های مختلف مثل تخته، فیبر، پلاستیک، فوم یا مقوای ضخیم درست می‌شوند. هر چقدر که فرد حل‎کننده پازل سن کم‎تری داشته باشد و مبتدی‎تر باشد، قطعات باید بزرگ‎تر باشند و تعداد آنها کم‎تر باشد.

مناسب‌ترین سن شروع پازل

با توجه به انواع مختلف پازل‎ها، می‌توان کودک را از زمانی که نوپا است با آن آشنا کرد. مناسب‌ترین سن شروع پازل، زیر 2 سال است که می‌توان در این سن پازل‎های تک قطعه‎ای جای‌گذاری شونده برای کودک انتخاب کرد. در 2 سالگی می‌توان از انواع پازل‎های دوتکه استفاده کرد و بهتر است که شکل پازل برای این بازه سنی پیچیدگی زیادی نداشته باشد.

نکات مهم خرید پازل

در هنگام خرید پازل به چند نکته باید توجه شود که در ادامه مهم‎ترین آن‎ها را نام می‌بریم.

درجه سختی

افراد تازه‎کار باید پازلی با طرح ساده و بدون جزئیات پیچیده انتخاب کنند. درجه سختی به‌صورت استاندارد از سوی شرکت تولیدکننده در نظر گرفته می‌شود.

درجه سختی پازل‎ها دارای 10 شماره است:

  • شماره‎های 1 تا 4 : مخصوص خردسالان است.
  • شماره‎های 4 تا 8: مناسب جوانان
  • شماره‎های 9 و 10: مناسب بزرگسالانی است که به دنبال چالش در حل پازل هستند.

طرح و مدل پازل

اصولاً پازل‎ها به‌صورت دوبعدی، سه‌بعدی، طلقی، چوبی، کارتونی و نیز نقاشی شده موجود هستند که هر کس با توجه به سلیقه خود یکی از این مدل‎ها را خرید می‌کند. برخی از مدل‎های پازل‎ها قابلیت نورانی شدن در محیط‎های تاریک دارند و می‌توانند برای بعضی از افراد جذابیت خاصی داشته باشد.

کیفیت ساخت

اگر فردی روی این نکته که تکه‎های پازل دقیق و درست در کنار هم قرار بگیرند حساس است باید به دنبال محصولی باکیفیت مرغوب باشد.

قیمت پازل

عواملی مثل نام تولیدکننده، شرایط سنی، تعداد قطعات، کیفیت ساخت، درجه سختی و… روی قیمت پازل تأثیرگذار هستند. هر فرد با توجه به میزان علاقه و سن‌وسال خود پازلی مناسب را خریداری می‌کند.

رکوردهای جهانی در مورد حل کردن پازل

رکوردهای جهانی در مورد حل کردن پازلیکی از صاحبان رکوردهای حل کردن پازل، یک دانش‌آموز دانمارکی است که در سال 2016 هفتاد و چهارهزار قطعه را کنار هم چید تا دو منظره بسیار بزرگ ایجاد کند. این پازل که در آن زمان بزرگ‎ترین پازل جهان بود از 40320 قطعه تشکیل می‌شد و 680 سانتی‎متر طول و 192 سانتی‎متر عرض آن بود! تصویر این پازل شامل 10 تصویر از فیلم‎های کلاسیک دیزنی بود و این دانش‌آموز دانمارکی برای تکمیل آن حدود 460 ساعت زمان گذاشت و نام خود را به عنوان یکی از صاحبان رکوردهای حل کردن پازل ثبت کرد.

یکی دیگر از صاحبان رکوردهای حل کردن پازل، مردی 57 ساله به نام درک پیکلس است که به کمک همسر خود توانست پازلی که از 32 هزار و 256 قطعه تشکیل شده است را بسازد. این پازل که حدود ۵٫۵  متر طول دارد در 8 کیسه به وزن 17 کیلوگرم به خانه این مرد 57 ساله منتقل شد و هزینه‎ای در حدود 215 پوند صرف ساخت آن شد. به گفته خود درک، ابتدا با کمک همسرش قسمت‎هایی از پازل را حل کردند ولی بعد همسر او خسته شد و خودش به‌تنهایی پازل را تکمیل کرد و نامش را در بین صاحبان رکوردهای حل کردن پازل ثبت کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *